Olli Kopakkala Piraattipuolueen kunnallisvaaliehdokas Helsingistä

Piraattipuolue + 15 000!

Piraattipuolue sai ällistyttävän 15 000 ääntä! Valitettavasti se ei vielä riittänyt ihan eduskuntapaikkaan, mutta osoitti selvästi, että Piraatit ovat eduskunnan ulkopuolisista puolueista suurin ja nousu näyttää vääjäämättömältä, kun samaa hyvää työtä jatketaan.

Piraattipuolueen suurin ongelma mielestäni on resurssien puuttuminen. Tähän vaalikampanjaan ei vaan ollut tarpeeksi rahaa käytettävissä, jotta uuden puolueen näkyvyys olisi saatu riittämään eduskuntapaikkaan. Lähes kaikki ehdokkaat toimivat omillaan ja melkein nollabudjettien varassa. Työtä tehtiin kovaa ja se kyllä kannatti. Äänimäärä on selkeä todistus siitä. Parhaamme teimme ja se toi selkeän osoituksen kannatuksesta, mutta ei vielä edustajanpaikkaa.

Valitettavasti medialta ei tullut järin paljon "ilmaista näkyvyyttä", vaikkakin Vaasassa saatiin ihan loppumetreillä vähän vetoapua Juha Miedolta. Myös Radio Vaasan haastattelu perjantaina toi varmaankin muutaman äänen. Samoin YLE:n, Pohjalaisen ja Ilkan vaalipaneeli. Tämän lisäksi ei juuri vaalipaneeleihin kutsuja satanut oman yliopiston ja naapurin amk:n lisäksi. Isompien puolueiden ehdokkaana olevat kaverit taisivat kiertää parisenkymmentäkin vaalipaneelia.

Näillä eväillä ja sadan euron budjetilla Facebook-mainontaan (0,5 miljoonaa näytettyä mainosta) sain kerättyä yhteensä 250 ääntä. Oma tavoite oli mennä yli sadan ja se rikkoutui jo melkein pelkistä ennakkoäänistä :). Vaasan piraatit saivat mukavan 624 ääntä, mikä ei ole yhtään hullummin, kun ottaa huomioon, että aloitimme toiminnan vasta pari kuukautta sitten.

Nyt puolue on esitelty suurelle yleisölle ja työ jatkuu. Seuraavaksi vuorossa kunnallisvaalit, presidentinvaalit, eurovaalit ja jälleen eduskuntavaalit. Eiköhän neljässä vuodessa saada kannatus moninkertaistettua ja vähintään yksi eduskuntavaalipaikka. Seuraavissa eduskuntavaaleissahan on käytössä 3% äänikynnys, joten silloin kilpaillaan jo suosiosta KD:n ja RKP:n kanssa!

Saattaapi olla, että sanavapaudelle ja yksilönvapauksille tulee kysyntää taas aika pian kun uusi hallitus pääsee hääräämään... (vaikka se Suvi Linden tipahtikin).

Lopuksi vielä tuhannet kiitokset jokaiselle piraattia äänestäneelle yksilölle! Äänenne on kuultu, me jatkamme ja tulemme entistä vahvempina takaisin :).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Onneksi olkoon, jos olen oikeintuloksia lukenut olitte mikrosarjan ehdoton voittaja. Suosittelen kuitenkin siirtymistä vaikuttamaan yleispuolueisiin.

Touko Apajalahti

Niin, menestyksen seurauksena näyttäisi olevan, että harvatkin tietoyhteiskunnan päälle ymmärtävät kansanedustajat tippuivat.

Tämä ei tietenkään ole piraattien vika vaan puolueiden, jotka eivät saaneet piraatteja mukaan. Silti lopputulos on ikävä.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

No juu, mutta ihmiset aina arvostaa hienoja asioita vasta kun ne on poissa. Neljän vuoden päästä meitä kaivataan ja silloin tullaan rytinällä!

Se avarakatseinen

Piraattipuolueen SUURIN ongelma on NIMI.

Toiseksi suurin ongelma on aate ... PIRATISMI?

Noilla ei pitkälle pötkitä, eikä Suomea rakenneta.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Ei nimi ole koskaan huono, vaan sen herättämät mielikuvat. Ihmiset eivät vielä tunnista mitä Piraattipuolue ajaa, mutta kyllä sekin pikkuhiljaa paranee.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Toivottavasti Piraattipuolue kasvaa - kyseenalaistamaan rahamaailman pelisääntöjä. Rahamaailma määräilee nyt melkein kaikesta. Siihen täytyy saada vastavoimaa. Onnea ja voimaa aloittaa uusi työ seuraavia vaalikausia varten!

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala
Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Seuraaviin eduskuntavaaleihin tuskin tarvitsee odotella 4 vuotta.

Nimenkin voi muuttaa muotoon PP. Kuka muuten määrää, että virallinen lyhenne on pir.?

Tavoite oli minunkin mielestäni tulevissa vaaleissa, koska tosiaan puolue on vasta irtaantunut tissistä ja äänestäjätkin äänestävät vasta parin vuoden päästä laillisesti (iso osa potentiaalista siis).

Panu Horsmalahti

Onnittelut hienosta tuloksesta Olli!

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Onnea sinnekkinpäin! Tampereella taisitte saada prosenteissa suurimman kannatuksen?

Toimituksen poiminnat