Olli Kopakkala Piraattipuolueen kunnallisvaaliehdokas Helsingistä

Pitäisikö narkkarit sittenkin päästää armeijaan?

  • Pitäisikö narkkarit sittenkin päästää armeijaan?

Tiesitkö että armeijalla on nollatoleranssi huumeiden suhteen? Perjaatteessa et saisi olla käyttänyt mitään laittomia huumausaineita 6 kuukauden aikana ennen armeijaan menoa. Tätä ei ilmeisesti ole kirjattu mihinkään lakiin tai säännöstöön, vaan kyseessä on vain puolustusvoimien sisäinen käytäntö.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet vaikka viisi kuukautta sitten käynyt Amsterdamissa ja polttanut yhden jointin pilveä, et voi suorittaa asepalvelusta nyt. Koska kannabis ei näy missään testeissä niin pitkään, kyse on omasta rehellisyydestä ja asian itsenäisestä julkituomisesta.

Ensimmäisestä kerrasta saa lykkäystä jonka jälkeen lääkäri kysyy kahden vuoden päästä oletko taas poltellut höpöheinää. Jos vastaus on myöntävä, ei armeijaan ole enää ollenkaan asiaa.

Tästä seuraa muutama jännittävä kysymys:

1. Onko kannabis niin myrkyllistä, että se estää kuuden kuukauden ajan asepalveluksen suorittamisen?

2. Tulisiko asepalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyvän mielummin polttaa pilveä kuin mennä vankilaan? Valtiolle aiheutuvat kustannukset minimoituisivat ja itseasiassa kääntyisivät positiivisiksi kun kyseinen henkilö voisi olla työelämässä vuoden pidempään?

Olli Kopakkala eduskuntaan 2011.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Antti-Pekka Mustonen

Puolustusvoimilla on ollut kielteinen kanta huumausaineisiin jo vuosia. Sanoma on selvä: huumeet ja aseet eivät kuulu yhteen.

Jokainen voi vapaassa maassa lässytellä ja saivarrella aiheesta vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Huumeet ja aseet ei kyllä kuulu yhteen. Mutta pitäisikö miettiä uudelleen mitkä aineet pitäisi laskea kielletyiksi?

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Monikohan jenkkisotilas kävi Vietnamin sodassa käyttämättä siellä huumeita. Luku ei voi olla suuri.

Juhani Putkinen

Narkkareita EI todellakaan saa ottaa inttiin.

Kyseessä on palvelusturvallisuus - siis niiden tavallisten sotilaiden, eikä narkkareiden.

Samoin jos joku jää kiinni auton ajamisesta huumeiden vaikutuksen alaisena, niin jos hänellä on aseen hallussapitolupa, niin se pitää kumota automaattisesti.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Mitens tuo alkoholin kanssa läträäminen palveluksen aikana? Se kun taitaa aiheuttaa kaikennäköistä psykoosia, pelkotiloja ja tärinää. Pitäisikö sekin kieltää palvelusaikana?

Juhani Putkinen

Tiedoksi, ettei palveluksessa saa "läträtä" alkoholinkaan kanssa.

Palveluksessa EI saa olla alkoholin vaikutuksen alaisena. Edes rapulassa EI ole asiaa ammuntoihin,tms.

On varma keino päästä putkaan "läträtä" alkoholin kanssa palveluksessa.

Varuskunta-alueelle (tai vaikka metsäkeikalle) alkoholin tuonti on ehdottomasti kiellettyä.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

Lomilla saa toki juopotella niin paljon kuin ehtii kunhan selviää määräaikaan mennessä.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Kyllähän sitä moni tulee lomilta inttiin ihan kaatokännissä.

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Onhan tuo sinällään hieman koomisen kuulosta, kun ajattelee että heroiinin avulla se Suomi on sodassa pärjännyt.
Mutta aivan oikeassa olet, mitkään päihdyttävät aineet eivät kuulu aseiden kanssa yhteen, ainakaan siis näin kun ei sitä sodan luomaa pakkoa ole.

"Tiedoksi, ettei palveluksessa saa "läträtä" alkoholinkaan kanssa.
Palveluksessa EI saa olla alkoholin vaikutuksen alaisena. Edes rapulassa EI ole asiaa ammuntoihin,tms."

Niin siis palvelustaan suorittavat eivät saa läträtä alkoholilla, paitsi iltavapailla ja viikonloppuisin. Ohje oli että humalassa saa palata varuskuntaan, kunhan ei ole niin känässä että alkaa naulakon kanssa painimaan. Krapula oli iltavapaan jälkeen lähes varmasti eikä siinä kukaan ampumaharjoituksista pois käännyttänyt.

Ja leireillä kyllä isoilla herroilla oli ne konjakkipullot mukana kun pyörähtivät nopeasti pullon tyhjentämässä ja kuittaamassa leiripalkkion, mutta ehkäpä sitä ei pidä laskea mukaan.

Tero Jokinen

Kannabishan tunnetusti on kunnon rapanarkkareiden juttu.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Niinpä. Kannabiksen piikittely suoneen johtaa kyllä ikäviin seurauksiin.

Henrik Sandberg

Onko tuossa sitten mitään järkeä, ettei pilveä polttelevien hippien tarvitse suorittaa maanpuolustusvelvollisuutta ollenkaan? Mistä muista yhteiskunnallisista velvoitteista pääsee luistamaan huumeiden käytöllä?

Juhani Putkinen

Ne "lintsaavat hipit" pitäisi pistää sellaisiin pakkotöihin riittävän pitkäksi aikaa, että vahingot tulisi korvattua. Tietenkin myös periaatteella ellei työtä niin ei myöskään ruokaa.

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Mitä vahinkoa siitä on, ettei suorita asepalvelusta? Valtio säästää hurjat määrät rahaa.

Juhani Putkinen

Suomen naapurina on valitettavasti imperialistinen roistovaltio Venäjä, joka on yrittänyt lopettaa Suomen itsenäisyyden, sekä hyvinvoinnin, Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa. Ihan sama imperialistinen roistovaltio Venäjä vain odottaa sopivaa tilaisuutta hyökätäkseen jälleen Suomen kimppuun.

Suomi tarvitsee tehokkaan maanpuolustuksen. Jos joku ei kykene ase kädessä puolustamaan Suomea, niin hänet pitää pistää hyödyttämään Suomen kokonaismaanpuolustusta jollakin muulla tavalla. Ellei se miellytä, niin Suomen Valtion pitää asettaa sellaiset sanktiot, että rupeaa miellyttämään.

Henrik Sandberg

Onko Olli tosiaan sinun oikeudentajusi mukaista, että näille hipeille annetaan mahdollisuus luistaa velvollisuudestaan maatansa kohtaan, kun samalla nämä kunnolliset nuoret miehet, jotka eivät vakaumuksellisesta syystä voi suorittaa asevelvollisuutta, suorittavat siviilipalveluksen?

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Juhani, onko naisillakin velvollisuus ase kädessä puolustaa maata?

Iltalehden mukaan he ovat tässä parempia kuin miehet:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011011713017772_u...

"Onko Olli tosiaan sinun oikeudentajusi mukaista, että näille hipeille annetaan mahdollisuus luistaa velvollisuudestaan maatansa kohtaan, kun samalla nämä kunnolliset nuoret miehet, jotka eivät vakaumuksellisesta syystä voi suorittaa asevelvollisuutta, suorittavat siviilipalveluksen?"

Kaipa järjestelmässä on jotain mätää?

Tero Jokinen

"Onko Olli tosiaan sinun oikeudentajusi mukaista, että näille hipeille annetaan mahdollisuus luistaa velvollisuudestaan maatansa kohtaan, kun samalla nämä kunnolliset nuoret miehet, jotka eivät vakaumuksellisesta syystä voi suorittaa asevelvollisuutta, suorittavat siviilipalveluksen?"

1/10. Huono yritys. Tuo yksikin piste tuli pelkästään siitä että joku jo ehti tarttua trollikoukkuun.

Panu Horsmalahti

'Iltalehden mukaan he ovat tässä parempia kuin miehet:'

Iltalehti valehtelee. Tuo ei perustu mihinkään tietoon. Naiset keskeyttävät armeijan yhtä usein kuin miehet, vaikka naisista vain supermotivoituneet ja pätevimmät edes yrittävät armeijaa. Naisten parempi kunto ei myöskään perustu tilastoon, vaan on jotain ihme valehtelumutua toimittajan puolesta. Vaikka asevelvollisuuden suorittamat naiset ihmeen kaupalla olisivat miehiä parempia kuntotesteissä (en usko että ovat, vaan ovat ainoastaan hyväkuntoisia suhteessa keskimääräiseen naiseen), tässä vertaillaan vain naisia jotka suorittavat asevelvollisuuden, ei naisia koko ikäluokasta.

katri christina

en kyllä välttämättä lähtis käyttämään iltalehden artikkelia argumenttina yhtään missään asiassa.

Ja mua jäi askarruttamaan, että mikä se oli se mitä sä Olli niinkuin toivoisit tapahtuvan?

Että oletko sä nyt huolissasi siitä kun ei pössytelleenä pääse armeijaan vaiko kenties siitä, että muilla ei ole samoja mahdollisuuksia välttää asevelvollisuutta, kuin niillä jotka pollttaa pilveä?
(Niinkuin ite totesit, kannabis ei näy elimistössä niin kovin pitkään. Eli eikö sitä voi pienellä valkosella valheella hoitaa ihan kumman tahansa "ongelman" ja jättää tän asian puimisen sikseen)

Vai oliko se nyt niin, että tähän valtavaan ongelmaan ainoa ratkaisu olis kannabiksen laillistaminen?

Jos, niin mun mielipide (saatan kuulostaa negatiiviselta) on, että se vaan ei tule tapahtumaan. Mulla henkilökohtasesti ei ole mitään laillistamista vastaan ja asun tällä hetkellä maassa jossa laittomuudesta huolimatta voi kyllä halutessaan pössytellä, kasvattaa ja kaupata oikeestaan ihan niin paljon kun huvittaa ilman pelkoa minkäänlaisista seurauksista. Mutta sanon vaan, että Suomessa "taistelu" kannabiksen laillistamisen puolesta on melkolailla naurettavaa ja välillä kun näitä keskusteluita lukee, tulee sellainen olo, että päästäisiin aika pitkälle jos ne kaikki hyvällä asialla olevat laillistamisen puolesta touhuajat pistäisi kaiken energiansa johonkin muuhun, johonkin toiseen "yhteiseen hyvään tavoitteeseen". saatettaisiin oikeasti päästä johonkin.

Ei mulla nyt oikeastaan muuta, kun ei mun pitänyt alunperin kommentoida muuta kuin tuota iltalehti asiaa. :)

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

Juu, suuri osahan tästä on kirjoitettu jotta ihmiset provosoituisivat vähän ajattelemaan. Iltalehden artikkeli nyt on niin monella tapaa tyhmä, että se pitäisi kenen tahansa ymmärtää huumoriksi.

Mikä olisi mielestäsi sellainen kohde, johon sitten kannattaisi kiinnittää kaikki voimavaransa?

Ja tehdään nyt selväksi, että haluan laillistaa kannabiksen ja lakkauttaa asevelvollisuuden. Hassua että kieltämällä kannabis ajaudutaan tilanteeseen missä myös asevelvollisuus poistuu :D

katri christina

niin no siinä iltalehden kohdassa mua naurattikin aika kovasti, että näin ollen voidaan sanoa, että joko mä ymmärsin sen vitsiksi, taikka sitten pidin sua ihan puupäänä :D ---> mä tykkään antaa ihmisille mahdollisuuden ennen kun laitan ne sinne puupää osastolle, joten voidaan sanoa, että ainakin ihan tosissani halusin uskoa että sä myös tarkoitit sen vitsiksi.

ja juu, se nyt oli selvää että kannabis halutaan laillistaa (en mäkään ihan puupää ole :D). Mutta uskotko sä, että kampanjoimalla sen asian puolesta, se toteutuisi? Siis ihan vilpittömästi kysyn.

Siitä että mitä asioita sitten mun mielestä pitäis ajaa, niin sanottakoon vaikka näin, että mun mielestä esimerkiksi tuo kannabiksen laittomuus ei ole niitä suurimpia epäkohtia siellä suomessa ja tässä hatusta voisin heittää vaikka yhtenä esimerkkinä, että mun mielestä ois kiva jos joku tekis jotain sille asialle, että lääkkeettömiä huumekuntoutuksia (siis niille ketkä heittää hihaan muutakin kun sitä pilveä) suomessa lakkautetaan ja huume-ongelmasta kärsiviä halutaan hoitaa pistämällä ne subutex-korvaushoitoon taikka sitten muuten lääkitsemällä ne niin, että niistä tulee yhteiskunnalle mahdollisimman ongelmattomia ja halpoja.

Ja on noita epäkohtia (mun mielestä) siellä Suomessa muitakin, vaikka hyvinvointi valtiosta onkin kyse.

Tuohon armeija asiaan mä en kyllä ota mitään kantaa, koska vaikka mustakin tuntuu aika hullulta lähteä istumaan sen takia, että kieltäytyy asepalveluksesta, niin kyllä sekin tuntuu ehkä pelottavalta ettei koko armeijaa niinkun olis. Vaikka tuskin siinä niin kävis, koska jotkut suorastaan kai odottaa sinne pääsyä, vaikka sitten koko palveluksen ajan valittaakin siellä olosta :D

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

"Mutta uskotko sä, että kampanjoimalla sen asian puolesta, se toteutuisi? Siis ihan vilpittömästi kysyn."
Mitä useampi fiksu ihminen miettii asiaa, sen nopeammin siihen tulee muutos. Itse olen pyrkimässä eduskuntaan ja sinne päästessäni aion vaikuttaa myös tähän asiaan.

"Lääkkeettömiä huumekuntoutuksia (siis niille ketkä heittää hihaan muutakin kun sitä pilveä) suomessa lakkautetaan ja huume-ongelmasta kärsiviä halutaan hoitaa pistämällä ne subutex-korvaushoitoon taikka sitten muuten lääkitsemällä ne niin, että niistä tulee yhteiskunnalle mahdollisimman ongelmattomia ja halpoja."
Koko terveydenhuoltojärjestelmä on Suomessa aika kummallisella tolalla. Huumausaineden kohdalla pahin ongelma on se, että huumeiden käyttäjänä olet yhteiskunnan pohjasakkaa ja rikollinen. Jos huumeet olisivat laillisia, niin hoitoon hakeutuminen aikaisemmassa vaiheessa olisi helpompaa.

"Ja on noita epäkohtia (mun mielestä) siellä Suomessa muitakin, vaikka hyvinvointi valtiosta onkin kyse."

Epäkohtia on paljon, mutta se ei vähennä tämän epäkohdan arvoa. Jos kannabis-laillistettaisiin, voitaisiin siitä saatavilla verotuloilla vaikuttaa myös moniin muihin asioihin.

"Tuohon armeija asiaan mä en kyllä ota mitään kantaa, koska vaikka mustakin tuntuu aika hullulta lähteä istumaan sen takia, että kieltäytyy asepalveluksesta, niin kyllä sekin tuntuu ehkä pelottavalta ettei koko armeijaa niinkun olis. Vaikka tuskin siinä niin kävis, koska jotkut suorastaan kai odottaa sinne pääsyä, vaikka sitten koko palveluksen ajan valittaakin siellä olosta :D"
Niinpä, olisi hyvä olla palkka-armeija johon halukkaat voisivat sitten mennä. Niin naiset kuin miehetkin.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Monet isänmaalliset ja aseistariisuntaan uskovat miehet, menevät ylpeinä sivariin tai vankilaan, vaikka heillä olisi ollut tuo helppo vapautusmahdollisuus. Monet myös käyvät armeijan, vaikka ovat huumeidenkäyttäjiä - sen kuin jättää kertomatta, niin ei ongelmia.

Sitäpaitsi eihän huumeisiin tarvitse edes koskea, senkuin lukee netistä miltä vaikkapa LSD-matka tuntuu, ja sitten kertoo tästä kutsuntalääkärille. Helpompaa kuin oikeiden hullunpaperien hankkiminen.

Sarjakuva iloksesi:

http://kyharitie.fi/wordpress/wp-content/uploads/2...

Käyttäjän timore kuva
Olli Kopakkala

"Ihan sama imperialistinen roistovaltio Venäjä vain odottaa sopivaa tilaisuutta hyökätäkseen jälleen Suomen kimppuun."

Kannattaisiko Suomen siis mielummin hyökätä Venäjän kimppuun, niin meillä olisi ainaki yllätyksen tuoma etu. Jos siis Venäjä hetkenä minä hyvänsä saattaa tulla rajojen yli?

Mika Kuusela

Juhani, sinulla on kiva kotsa. Voi hyvää päivää...tässä ketjussa näkee mainiosti sen, kuinka subjektiivinen älyllinen evoluutio etenee jokaisella aivan eri vauhtia. Jonkinlainen kirjoitustaito + vuosisataiset homehtuneet asenteet ja ns. "aatteet" saavat aikaan pahaa jälkeä. Toivottavasti isänmaan toivojen aseet on jo kerätty parempaan talteen, kun on ollut näitä kaikenlaisia ampumisia.

Armeijaan ei pitäisi enää kenenkään mielestäni mennä ollenkaan, sillä Kokoomus aikoo juuri myydä viimeisimmätkin rippeet "suomesta". Mutta kyllä armeijaan saa minun mielestäni mennä, jos tykkää nöyristyä, alistua sekä haluaa elää hierarkisessa järjestelmässä. Mitään "maata" ei ole ollut enää pitään aikaan, jota puolustaa. Kriisipesäkkeitä kyllä löytyy. Sotiihan moni "suomalainen" Afganistanissa Amerikkalaisten tapon sekä raiskauksen raudanlujien ammattilaisten rinnalla ja turvaa osaltaan heroiinin saatavuutta äiti-Venäjällä.

Eli mielestäni pilvenpolttajia, kovempien huumeiden käyttäjistä puhumattakaan EI TULE OTTAA ARMEIJAAN. Tässä tulee säilyttää nollatoleranssi ja näin ohjata nuoria miehiä aina raikkaan Koskenkorvan käyttäjiksi. Pullo tai kaksi viikonloppuna tekee "poikaa".

Tiesittekö muuten, että sotiemme sankarit vetivät mittelöissä metamfetamiinia ja amfetamiinia (pervitin, "höökipillerit")? Ehkäpä näillä kemiallisilla aineilla oli suuri vaikutus maamme tilapäiseen itsenäisyyteen, josta sitten luovuimme ilman sotaa EU:n hyväksi.

Olisiko siis aiheellista kirjata lakiin, että huumeiden rauhanaikainen käyttö on ehdottomasti kielletty, mutta sodan syttyessä em. kovien huumeiden käyttö sallittu kuten mm. Kollaassa aikoinaan? Jos Juhanin visio toteutuu ja Venäjän panssarit vyöryvät rajojen yli, saatamme tarvita hieman douppia kuten MH:n ristin ritarit ikään.

Henri Tuhola

Homehtuneet asenteet ja aatteet ovat joskus saaneet tarpeeksi pontta. Riittävästi ainakin että kun kansasta koostuva armeija sai venäläiset rajan yli niin menivät itsekkin perässä melken moskovaan saakka. Muutaman kylän litistäminen ja asukkaiden teloittaminen nostaa kummasti vastapuolen haluja listiä mokoman tuhotyön tekijät.

Höppänältä tää nykymallinen asevelvollisuus tuntuu kun kyseessä pitäisi olla vapaaehtoinen toimi josta saa konkreettisia etuja, vaikkapa verohelpotuksia.

Mika Kuusela

Tarkennan vielä;

Jos on käyttänyt joskus huumeita = Ei armeijaan

Jos on ollut joskus samassa huoneessa, jossa on poltettu kannabista (savu tunkeutuu aivoihin ja varastoituu rasvakudokseen, josta voi seurata vakavia ongelmia) = Ei armeijaan

Jos suvussa on huumeita käyttänyt henkilö (ei koske sotaveteraani-isoisää, joka otti Pervitiiniä rintamalla) = Ei armeijaan

Vähänkin huumemyönteiset puheet ja pieni sympatian osoitus hipeille, nisteille ja narkkareille = Ei armeijaan

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kannabiksen laillistaminen poistaa tällaiset pelkästä kiellosta johtuvat ongelmat työllistämisessä, sekä armeijassa.

Jos sylkitestit olisivat luotettavia, niillä voisi varsin hyvin tarkistaa, onko joku huumausaineen vaikutuksen alainen - sen sijaan virtsakokeet tai veritestit kertovat, onko _joskus_ käyttänyt jotain pitkään näkyvää ainetta. Ja jättävät monet harvinaisemmat aineet tai uudet design-huumeet täysin huomiotta.

Monissa tehtävissä pilvi sitäpaitsi lisää suorituskykyä, harvoissa vähentää. Ainakin muusikoilla ja urheilijoilla näin on. Kannabis katsotaankin laajalti doping-aineeksi.

Käyttäjän Keskonen kuva
Henri Kivistö

"Tästä seuraa muutama jännittävä kysymys:

1. Onko Kannabis niin myrkyllistä, että se estää kuuden kuukauden ajan asepalveluksen suorittamisen?

2. Tulisiko asepalveluksesta ja siviilipalveluksesta kieltäytyvän mielummin polttaa pilveä kuin mennä vankilaan? Valtiolle aiheutuvat kustannukset minimoituisivat ja itseasiassa kääntyisivät positiivisiksi kun kyseinen henkilö voisi olla työelämässä vuoden pidempään?"

1) On se. Se voi ajaa armeijassa olevan ihmisen vielä vakavampaan psykoosiin, kuin siihen jota tarvitaan palvellakseen armeijassa.

2) Tottakai tulisi. Se, jos mikä on upeaa tässä vapaassa Suomen maassamme, että fiksut voi sluibailla tuollaiset massapsykoosihommat ja käyttää senkin ajan paremmin, esim. miettimällä oikeita vaihtoehtoja siihen, mitä elämällään tekee ja miksi.

Käyttäjän kivisto kuva
Harri Kivistö

"1) On se. Se voi ajaa armeijassa olevan ihmisen vielä vakavampaan psykoosiin, kuin siihen jota tarvitaan palvellakseen armeijassa."

Naulan kantaan! :D
nimim: Kerran psykoottinen alikersantti

Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa

Olen kuullut tyypeistä, jotka polttaa intissä pilveä. Kannabis aiheuttaa tarkkaavaisuuden ja lyhytmuistin heikkenemistä vaikutuksen ajaksi. Päällystön tulee huomioida kannabiksen vaikutuksia sotilaan toimintavalmiuksiin. En suosittelisi antamaan ammuksilla varustettua pyssyä käteen juuri poltelleelle, mutta kyllä silloin urheilla jaksaa. Kamat kantoon vaan.

Kannabis voisi auttaa kasarmeilla homeelle altistuneiden astmaakin. Esimerkiksi meidän tupa evakuoitiin homeongelman vuoksi sen jälkeen, kun olin viettänyt siellä kaksi kuukautta firman pseudoefedriiniä popsien ja astmapiippua impaten. Mulle todettiin homeallergia joskus muksuna.

Ei mulla tämän lisäksi muuta kommenttia kuin Koti, Uskonto ja Isomaa: http://mikaisomaa.fi/wp-content/uploads/2010/12/47...

;)

Juhani Putkinen

Suomen naiset ovat hoitaneet osansa Isänmaamme puolustamisesta vapaaehtoisesti Lottajärjestössä ilmavalvonnassa, viestitoimessa, lääkintälottina, jne.

Suojeluskunnat ja Lottajärjestö on aktivoitava uudelleen.

Yleinen asevelvollisuus TÄYTYY pitää voimassa. Varusmiespalvelun on oltava tehokas sotilaskoulutus, lisäksi pitää olla runsaasti pitkiä tehokkaita kertausharjoituksia.

Henri Lentonen

Tervehdys,

jos ei ole aseita, niin ei ole sotia. Jos ei ole armeijoita, niin ei ole sotia. Jos ei ole valtioita, niin ei ole sotia.

Väkivalta, mitä yksi ihminen pystyy tekemään toiselle ihmiselle on eri asia, mutta kun tätä väkivallan tuottamista on JALOSTETTU niin nyt yksi ihminen voi tehdä suunnatonta väkivaltaa toisille ihmisille, tätä kutsutaan valtioksi ja armeijaksi.

Rauha ja rakkaus ovat asioita, mitkä tulevat sisältäsi. Rauhaa ei saavuteta väkivallalla, aseet eivät tuo rauhaa vaan ainoastaan lisää väkivaltaa.

Väkivaltan on hengen heikkoutta, todellinen soturi ei tarvitse asetta: todellisen soturin suurin voima on hänen sydämessään.

- Kiltamestari

Toimituksen poiminnat